用光诠释生活:CÉ LA VI

 

CÉ LA VI 品牌以豪华餐厅和俱乐部酒廊的形式对“这就是生活”进行了艺术诠释,为客人提供独特而充满活力的生活方式体验。

The CÉ LA VI brand is an artistic interpretation of “This is Life” in the form of luxury restaurants and club lounges that offer guests unique & vibrant lifestyle experiences.

 

(A) CLV_SH - Main Bar_副本

从入口处看到的主吧台,能让人感受到CE LA VI Shanghai的奢华氛围

The Main Bar seen from the entrance is where people catch & feel theluxurious vibrance of CE LA VI

 

CÉ LA VI Shanghai 位于外滩,俯瞰黃浦江,享有上海独特天际线的壮丽景色。

CÉ LA VI Shanghai located in The Bund, overlooks the Huangpu River & offers a majestic view of Shanghai’s distinct skyline.

 

该项目的照明设计由 Baseline Limited 负责。俱乐部空间的概念以红色灯光为主题,既有趣又充满活力。

The lighting design of the project is done by Baseline Limited.  The conceptual approach to the club spaces are both fun and vibrant using red lighting color as the main theme.

 

(B) CLV_SH - Restaurant副本

桌子的重点照明和低环境照明 + 金色饰面的装饰照明与红色背景形成对比,散发出奢华感

Contrast of accent lighting to the tables and low ambient lighting +decorative lighting with gold finishes against a red background exudes luxury

 

主酒吧后面的特色墙, 结合了灯光表演和与其配合的音响系统。 RGB 墙 是一种艺术品,可以缓慢改变每种 RGB 颜色的图像,供客人用作社交媒体帖子的背景。

The feature wall behind the Main Bar has integrated lighting shows w/ the sound system that move together. The RGB Wall  is an artwork that slowly change images on each RGB color created for guests to use as background for social media posts.

 

(D) CLV_SH - RGB Wall._副本

RGB Wall 中交织在一起的图像,随着照射到它的每个 R、G、B 灯光而变化——成为一个很棒的社交媒体帖子

The intertwined images in the RGB Wall change with each R, G, B light thatshines to it – makes a great social media post

 

俱乐部休息室  天花板上的柔性条状照明,好像在被控制着般, 以红色墨水写在天花板上。 厕所走廊 的红色喇叭镜子也有柔和有趣的触感细节。

The Club Lounge flexible strip lighting on the ceiling were controlled like it’s being written in red ink on the ceiling. There is also a soft & fun touch of detail on the mirrors with red horns at Toilet Corridors .

 

(F) CLV_SH - Club Lounge (View of Private Room)_副本

从俱乐部酒廊看到的私人房间,展示了装饰吊坠的优雅和有机设计,成为会谈的主题

View of Private Room from Club Lounge that reveals the elegant & organicdesign of the decorative pendant that becomes the centerpiece of conversations

 

(H) CLV_SH - Toilet Corridor._副本

红色 LED 柔性照明灯嵌入厕所走廊镜子上蚀刻的角后面,作为有趣和淘气的设计细节

Red LED Flexible lighting embedded behind the etched horns on the mirroralong the Toilet Corridors as fun & mischievous design detail

 

其余来自特色墙、吧台、装饰天花板、悬挂式货架和壁脚板的动态 RGB 照明,为客人创造了一种真正愉快而充满活力的“黑暗中的风景”社交体验,让他们渴望更多。

The rest of the dynamic integrated RGB lighting from feature walls, bar counters, decorative ceiling, suspended shelves, skirtings create a truly euphoric & vibrant “landscape in the dark” social experience for the guests that will make them crave for more.

 

(E) CLV_SH - Club Lounge_副本

特色 CE LA VI 脚本,蚀刻在天花板上。红色灯光唤起一种恶作剧和诱惑的感觉

Featured CE LA VI in script, etched on the ceiling. Red color lightingevokes a sense of mischief and seduction

 

该项目的第一个挑战是在餐厅 ,其中有一个由大布制成的吊顶,这些布编织成带有集成灯的杆,将光线照射到布上。

The first challenge of the project was in the Restaurant  where the ID had a suspended ceiling made of large cloths weaved into rods with integrated lights to graze light to the cloth.

 

(C) CLV_SH - Restaurant Render_副本

餐厅渲染图,其中 ID 最初设计的吊顶是由大块布制成的,带有集成灯的杆状结构,可以照射到布上

Restaurant rendering where the ID had originally designed suspendedceiling made of large cloths weaved into rods w/ integrated lights to graze tothe cloth

 

排布之间的小空间是磁性可调节轨道灯的位置,带有小轨道头,用于环境和重点照明,以营造舒适的用餐体验。

Small spaces between the row of cloths were the location of the magnetic adjustable track lights w/ small track head for both ambient & accent lighting to create a fine dining experience.

 

(G) CLV_SH - Whiskey Bar_副本

从私人房间看过去对面的威士忌酒吧,客人可以在这里享用威士忌并一起喝酒

View of the Whiskey Bar across the Private room where guests can engagein a whiskey break from the club bar and drink together

 

 

该项目最困难的部分是使主酒吧、RGB 墙 、威士忌酒吧 和俱乐部酒廊  中所有集成的建筑与 RGB 照明同步和撰写程式。

The most difficult part of the project was synchronizing and programming all integrated architectural & RGB lighting in the Main Bar, RGB Wall, Whiskey Bar and Club Lounge.

 (I) CLV_SH - Floor Plan_副本

Floor Plan

 

Architect建筑设计师: Link + Architects

Interior designer室内设计师: Samantha Eades

Lighting designer灯光设计师: Baseline Limited

Contractor承包商: Link + Architects

文字图片提供:Baseline Limited

www.baselinehk.com

 

关注下方公众号,了解更多精彩设计分享

杂志新微信

 

 

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Luce Design © 2021 All Rights Reserved

京ICP备13034587号